Herstelwerkzaamheden A27 Merwedebrug

Ieder veilig op weg

Herstelwerkzaamheden A27 Merwedebrug

Als onderdeel van het project ALSÉEN A27 en in opdracht van Rijkswaterstaat heeft Ballast Nedam Road Specialties herstelwerkzaamheden uitgevoerd op de A27 Merwedebrug.

De A27 Merwedebrug is een vaste, dubbele boogbrug gelegen in de A27 snelweg. De bogen zijn elk 170 meter lang en de totale lengte van de brug is +- 810 meter. De brug verbindt Gorinchem in Zuid-Holland, met Sleeuwijk in Noord-Brabant en telt 2x twee rijstroken. Dagelijks rijden er honderdduizenden voertuigen overheen dus de brug wordt zeer intensief belast. 

  • 810 meter
  • 2 dagen
Asfaltwerkzaamheden en gemodificeerde bitumen 

Een deel van het weekend vanaf de avond, was de A27 afgesloten voor al het verkeer vanuit Utrecht. Op het brugdek inclusief de aanbruggen hebben we het oude asfalt gefreesd en vervangen waarna er een nieuwe deklaag is aangebracht met gemodificeerde bitumen. Dankzij het gebruik van dit type bitumen is het asfalt beter bestand tegen bijvoorbeeld rafeling (steenverlies) door toedoen van zwaar vrachtverkeer en (winterse) weersomstandigheden. Tevens hebben we de markering opnieuw aangebracht.  

Geleiderailherstel en groenwerkzaamheden 

Naast bovengenoemde hebben we asfalt- voeg- en geleiderailschades hersteld, voegovergangen gereinigd, vluchtstroken geveegd en de verkeersborden weer recht gezet. Hiernaast hebben we groenwerkzaamheden uitgevoerd zoals snoeiwerk aan bomen en struiken en de afvoer hiervan.

 

 

Meer informatie?

Joep Hartjes

Managing Director Ballast Nedam Road Specialties

Als Managing Director van Ballast Nedam Road Specialties is Joep verantwoordelijk voor de realisatie van specialistische projecten op het gebied van weginfrastuctuur.

→ Bekijk de website van Ballast Nedam Road Specialties
Joep Hartjes Directeur Ballast Nedam Road Specialties
Terug naar