Duurzaam

Duurzaam voor vandaag en morgen

Bij Ballast Nedam Road Specialties zetten we ons vandaag in voor de duurzame leefomgeving van morgen. Een grotere focus op duurzaamheid is meer dan alleen een eis die gesteld wordt in het Klimaatakkoord van Parijs. Wij willen ook dat Nederland voor volgende generaties mooi en leefbaar blijft. Dit realiseren we door onze bedrijfsvoering te verduurzamen, met duurzaam materieel te werken en onderzoek te blijven doen naar innovatieve manieren om wegen en groen aan te leggen en te onderhouden.

Onze duurzaamheidsthema’s

  • Verlagen productie- en verwerkingstemperatuur van asfalt;
  • Inzet op bio-based mengsels bij deklagen;
  • Hoogwaardig hergebruik van materialen, bij voorkeur op het hoogste level van de R-ladder (Refuse)
  • Vanaf 2023 zijn Zero Emissie bouwplaatsen bij ons de norm;
  • Gasloos kantoor door installatie warmtempomp in 2024;
  • Uitfasering van transport en materieel naar Zero Emissie varianten;
  • Een ontwikkelende Groenafdeling die focust op biodiversiteit en klimaatadaptiviteit;
  • Verschillende duurzaamheidscertificaten.

Voor de bloemen & bijen

Onze prachtige buitentuin is recentelijk helemaal beplant met bomen, bloemen en struiken. Ook hebben we twee insectenhotels! Dat is natuurlijk plezierig voor de verschillende insecten en vlinders die we daarmee aantrekken maar ook voor ons uitzicht. Naast dat onze tuin biodivers is, staan er op ons buitenterrein ook volledig circulaire en duurzame producten gemaakt door ‘De Verschilmakerij’. Denk bijvoorbeeld aan parkeerborden gemaakt van rijstvliescomposiet. Op deze manier zorgen we dat een ieder goed de weg naar ons bedrijf kan vinden met respect voor mens en milieu. 

Dankzij de fijne picknicktafel is het heerlijk vertoeven tijdens de lunch of een overleg met een collega.

100% groene stroom

Er is geen tweede planeet. Daarom moeten we zuinig moeten zijn met wat we hebben. Om schadelijke fossiele brandstoffen te vermijden, hebben we in 2021 een belangrijke keuze gemaakt: op kantoren, productielocaties en bouwlocaties gebruikt Ballast Nedam 100% groene stroom.

We werken steeds energiezuiniger, gaan verspilling tegen en wekken eigen groene energie op. Zo kunnen we duurzame energieprojecten realiseren voor onszelf én onze klanten.

Terug naar